Over ons


oude logos klein

Escapism Film Productions is opgericht in 2005 door Rob Koopman in het hoge noorden, de stad Groningen. Na verschillende filmcursussen en filmproducties voor studenten besloot hij zijn droom waar te maken: zijn eigen filmbedrijf.

In hetzelfde jaar werd Escapism al gevraagd om films te maken voor de Gemeente Groningen. Niet lang daarna kwam het bedrijf in aanraking met ITB Entertainment Group uit Den Bosch, waar het sindsdien nog steeds een goede samenwerking mee heeft. Zo hebben wij mede door onze samenwerking vele honderden producties gemaakt, variërend van films voor Scania, verschillende Nederlandse gemeentes en de Nederlandse Spoorwegen. Ook werd in samenwerking met ITB onze eerste TMF-videoclip gemaakt en hebben we onze eerste YouTube-serie gecreëerd.

logo voor header groot

In 2010 zette Escapism zijn eerste stappen naar reportages en werden wij de vaste reportage-maker van het computerbedrijf Electronic Arts en Sanoma. Het was een succes en heeft ervoor gezorgd dat Escapism is geworden tot hoe het nu is. In de jaren daarna hebben wij het geluk gehad te mogen werken met andere grote en kleine bedrijven. Zo hebben wij filmpjes mogen maken van tientallen bruiloften, bedrijven en instanties voor promofilms en registraties. Ook mochten wij films maken voor verschillende grote bedrijven als BAM, Sanoma, Playboy, Nintendo, Microsoft, Activision, Warner Brothers en Veronica.

Maar onze grootste stap kwam op 1 janari 2018. Vanaf die dag zijn wij officiële partners geworden van Albert Heijn. Met onze nauwe samenwerking zorgen wij voor vele videoproducties, ook voor andere bedrijven van Ahold Delhaize zoals Etos en Gall&Gall. Onze werkzaamheden bevatten onder andere het filmen op locatie, editingwerk, special effects, ondertiteling en het inspreken van voiceovers.

Natuurlijk proberen wij altijd de hoogste kwaliteit mogelijk te leveren: voor ons zit de kwaliteit in het detail. Elke productie, hoe groot of klein ook, wordt op de milliseconde gecontroleerd en gemaakt, om zo elke film tot een volwaardige productie te maken die iedereen over tien jaar nog terug wilt kijken, zonder aan kwaliteit te verliezen.

Maar wat Escapism misschien anders maakt dan andere filmbedrijven, is dat wij persoonlijk willen blijven in ons contact. Wij willen altijd voor u klaarstaan, u een vertrouwd gevoel geven, ook buiten kantooruren, omdat persoonlijk contact voor ons het belangrijkst is. Mocht u ons daarom iets willen vragen, hoe groot of klein dan ook, neem contact met ons op en we komen er altijd samen uit!

Rob Koopman
– Oprichter Escapism Film Productions

 

Escapism Film Productions

Adres: Nieuwe Boteringestraat 23a, 9712PG, Groningen
e-mail: info@escapism.nl
Mobiel: 06-10113235
KvK: 02089547