documentaires


Documentaires kunnen gezien worden als reportages die echt de diepte in gaan en alle tijd nemen om het onderwerp aan de kijker duidelijk te maken. Bovendien kunnen documentaires een uitstekend naslagwerk zijn voor de toekomst. Bestaat uw bedrijf bijvoorbeeld 20 jaar, dan kan het een leuk idee zijn om een documentaire over uw bedrijf te maken, voor uw klanten of voor uzelf!Een docu voor Electronic Arts over het spel Portal (2012)

Wat houdt een documentaire in?
Belangrijk om te weten is dat documentaires veel tijd kosten om te plannen, wij willen er immers voor zorgen dat er geen details worden vergeten tijdens de opnames. Goed overleg vantevoren is erg belangrijk en wij zullen u op iedere manier mogelijk hiermee helpen. De meest voorkomende vorm van documentaires zijn gefilmde producties. Een cameracrew gaat, afhankelijk van het onderwerp, op locatie en probeert de belangrijke onderdelen vast te leggen. U kunt hierbij aan verschillende mogelijkheden denken. We kunnen bijvoorbeeld een product volgen vanaf de planfase tot het exporteren. Of u kunt een verhaal vertellen: de geschiedenis van een bedrijf of product, waarbij we –mits aanwezig- gebruik kunnen maken van archiefbeelden om een verhaal te vertellen. Alles is mogelijk, met of zonder voice-over, zoals u wenst!

Animatie
Op deze pagina vindt u een voorbeeld van een documentaire die geheel geanimeerd is. Deze documentaire gaat over het maken van een computerspel, het spel Portal van de spelmaker Valve, in samenwerking met Electronic Arts. Dit voorbeeld laat zien dat documentaires ook mogelijk zijn zonder speciaal gefilmde beelden, maar puur gebaseerd op naslagwerken en tekeningen. Deze vorm van documentaires is op vele manieren toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan oude foto’s van een bedrijf, die op hun manier een verhaal over de geschiedenis kunnen vertellen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om animatie met gefilmde beelden te combineren.

 
Wilt u meer weten?
Op onze filmselectie-pagina vindt u meer voorbeelden van reportages! Heeft u interesse? Dan is het mogelijk om via onderstaand formulier meer informatie op te vragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om te kijken naar enkele ideeën om zo een beeld te krijgen van een documentaire die bij u past. Op basis van dit idee kunnen wij u dan een geheel vrijblijvende offerte toesturen.

 

informatie opvragen klein